Over shirts
  Hoofdpagina » Over shirts

Over shirts

Stel je bent van plan een nieuw overhemd te kopen......
waar let je dan op ?.

Eventueel de prijs
Die zegt al veel over de kwaliteit, maar ook niet altijd. Als een Shirt meer dan zeg maar € 100,- kost, heeft dit niets meer met de kwaliteit te maken, maar met het Merk, de Status, de Winkel.

De Stof
Veel Shirts, zijn een mix van Katoen en Polyester. In het overhemd staat altijd waar het van gemaakt is, en eventueel de verhouding van deze bestandsdelen, in de regel hoe meer katoen hoe duurder het Shirt. Polyester wordt meestal toegevoegt omdat het Overhemd dan makkelijker gestreken kan worden, nadeel is dat het minder prettig draagt omdat polyester niet ademt. 100% Katoen geeft geen garanties over de kwaliteit. Er zijn veel kwaliteit verschillen, over het algemeen geldt: hoe langer de Katoenvezel, hoe beter de kwaliteit, en dat voel je ook. Ook is er 100% Cotton Non-Iron, of zoals je wil Strijkvrije Katoenen overhemden. Deze Katoendraden hebben een finish, een extra laagje, waardoor het Shirt niet meer gestreken hoeft te worden. Sommige merken behandelen hun Shirts extra, zodat ze zelfs kreukherstellend zijn. Je begrijpt dat dit de duurdere Shirts zijn.

De Body
De maat van de body verspringt in even maten. Bijvoorbeeld een Shirt van boordmaat 47 is net zo groot als 48, alleen de boord is een centimeter kleiner, dit is in principe alleen belangrijk als je een das draagt. De onderkant van het Shirt is recht of rond. Rond wordt in de broek gedragen, Recht niet, anders heb je zo’n prop in je broek. Bij de grotere maten stappen we over op X-Maten. Maat 43/44 = XL, maat 45/46 = 2XL, enz. Wij verkopen Shirts t/m 10XL. Bovendien verkopen wij ook z.g. Tall-Sizes. Dit zijn Shirts voor lange mannen, dus met extra lange mouwen en body’s, ook wel mouwlengte 7 genoemd.

De Boorden
Dit is meer een kwestie van smaak en comfort, of je een das draagt of niet. De klassieker heet ,,Kent’’ en kwam het meeste voor. De laatste tijd doet ,,Button-Down’’ het goed. Je weet wel, met 2 knoopjes op de punten. Hier zijn felle voor- en tegenstanders van. Dan is er nog de ,,Semi-Spread’’, de ,,Spread’’ en de ,,Wide-Spread’’, deze spreken voor zich. De ,,Stick-Up’’ zie je haast niet meer. Dit is een boord met kleine puntjes, wat begin 1900 populair was. Je ziet ze eigenlijk alleen nog maar op smokinghemden.

De Manchet
Dubbel en Enkel, met of zonder manchetknopen. Onder een costuum is het mooi om Dubbel met manchetknopen te dragen. Maar de meeste mannen zullen de voorkeur aan gewone knoopjes geven. De meeste Merken hebben verstelbare manchetten, met 2 knoopjes. De laatste tijd zie je ook een 3de knoopje, welke een manchet-breedte hoger zit, zodat mannen met korte armen de manchet dubbel kunnen vouwen.

Tot Slot
Het is raadzaam een Shirt te passen. Niet overal kan dat natuurlijk, hier wel. Je weet dan of je nieuwe Shirt comfortabel en prettig zit. Ga er ook even mee zitten. Draag je het Shirt in de broek, let op dat het niet uit je broek schiet. En kijk of de knoopjes niet onder spanning komen te staan.

Of je nu een Shirt van € 17,95 of van € 64,95 koopt, je moet er achteraf geen spijt van krijgen. Anders komt het overhemd de kast niet meer uit.

Veel plezier met je aankoop........

 

Copyright © Big Size Menshirts
Designed by Telaraņa Web Design